Katero je najboljše darilo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Psihologe je zanimalo, katerih daril se najbolj razveselimo.
Oglej si celoten članek

Najbrž smo se že vsi srečali z dilemo, kaj nekomu kupiti za darilo. Zagato včasih rešujemo z darilnimi boni, včasih nam slavljenci sami izdajo želje. Raziskovalci na Univerzi Yale pa so se odločili, da bodo obdarovanje raziskali in podali navodila, kaj je najbolje kupiti za darilo.

Bolj kot cena pomembna praktičnost

Ugotovili so, da sama cena darila ni tako pomembna kot praktičnost darila. Kdor dobi darilo, bo najbolj cenil njegovo uporabnost. Analizirali so denimo bon za večerjo. Večinoma so bili slavljenci bolj navdušeni nad bonom za večerjo v bližnji restavraciji, kot pa v bolj prestižni, a bolj oddaljeni restavraciji. Prav zaradi praktičnosti pa je po mnenju avtorjev raziskave denar eno od najbolj zaželenih daril. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.