Kdor zdravo živi, bo deležen ugodnosti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nameravajo zbirati podatke o življenjskem slogu zavarovancev.
Oglej si celoten članek

Italijanska zavarovalnica Generali namerava pri svojih življenjskih in zdravstvenih zavarovanjih zbirati podatke o življenjskem slogu zavarovancev. Kdor zdravo živi, bo deležen ugodnosti in popustov. Potrošniške organizacije imajo pomisleke.

Razvijajo aplikacijo

Pri Generaliju v Nemčiji so za nemško tiskovno agencijo dpa povedali, da želijo svoje zavarovance spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. Pri pripravi nove ponudbe sodelujejo z južnoafriško zavarovalnico Discovery, ki razvija ustrezno aplikacijo.

Kdor se bo odločil za življenjsko ali zdravstveno zavarovanje po novem modelu, bo moral Generaliju redno pošiljati podatke o svojem življenjskem slogu. Preko mobilne aplikacije bo poročal o obiskih pri zdravniku, prehojenih korakih in opravljenih športnih aktivnostih. V paket sodi tudi zdrava prehrana.

Sprva je predvideno, da bodo zavarovanci z zdravim življenjskim slogom deležni bonov za potovanja in telovadnice, v nadaljevanju pa bodo upravičeni tudi do popustov pri plačilu zavarovalne premije, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. Prvi mož Generalija Mario Greco je te načrte komentiral z besedami, da so bolj zdrave stranke zanje boljše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.