"Ko sem na sebi zagledala celulit, sem skoraj omedlela!"

Foto: Profimedia Celulit
Za to terapijo se lahko odločite samo nekaj tednov pred odhodom na morje. Pa deluje?
Oglej si celoten članek

Pred kratkim sem napolnila 28 let in že nekaj let pridno treniram, tudi prehranjujem se precej normalno, bi lahko rekli (z določenimi grehi, seveda, kdo pa ne mara sladkarij?) in zato do zdaj nikoli nisem imela težav s celulitom. Tu se moram seveda zahvaliti tudi genetiki. Visoka sem 170 centimetrov in težka 58 kilogramov. Normalne številke, za katere bi (ali pa je že) marsikdo rekel, da »suha dekleta nimajo celulita«. No, ugriznite se v jezik, prosim.

Decembra sem se, žal, poškodovala. Natrgala sem si kolenske vezi, okrušila hrustanec in si zapečatila usodo za naslednjih nekaj mesecev. Najprej počitek, nato fizioterapija in vaje, vaje, vaje. Primarna skrb je bila, da koleno vrnem v staro stanje in predvsem, da se izogibam telesni aktivnosti zavoljo kolena. In kaj se je zgodilo v teh nekaj mesecih? Seveda, celulit.

Foto: K. D. kompresivna mikrovibracija Prvič sem ga zaznala, ko sem se nekega sončnega popoldneva po domačem kraju sprehajala v kratkih hlačah. Občudovala sem novo obutev, zmotilo pa me je nekaj drugega: "Je to celulit nad kolenom?! Spredaj?! Nad kolenom?!" Seveda sem, kot vsaka suhica, ki ni navajena celulita, skoraj omedlela.

Grozote tega sveta: "Celulit, posloviti se bova morala!"

K sreči sem se na začetku junija počutila že toliko boljše, da sem se vrnila v telovadnico in telo počasi začela privajati na stare treninge (bootcamp, op. a.). A seveda telovadba ni tako hitro tako uspešna pri odpravljanju celulita, kot bi sama želela, bikini dnevi pa so že trkali na vrata. Zato sem se odločila, da poskusim nekaj novega. Malce sem pobrskala po spletu in se odločila, da se naročim na anticelulitno terapijo v Kozmetični salon Rode na Vrhniki, kjer imajo Endospheres Therapy oziroma kjer izvajajo kompresivno mikrovibracijo.

Praviloma potrebnih 4 do 6 tretmajev

Kaj sploh je Endospheres Therapy oziroma kompresivna mikrovibracija? Kot pravi Mojca Rode, lastnica Kozmetičnega salona Rode, je to »nova metoda, kjer se učinek vidi že po prvem tretmaju«.

Terapijo izvajajo z računalniško vodeno napravo, ki deluje na nizkofrekvenčnih mehanskih vibracijah. Je medicinski aparat, ki je bil prvotno zasnovan za "popravljanje" oziroma jačanje mišic po poškodbah, kot so različni zlomi, ko pride do mirovanja in s tem do ohlapnih mišic.

Naprava po navedbah Mojce Rode zmanjšuje maščobne obloge na stegnih, zmanjšuje videz pomarančne kože in odpravlja odvečne tekočine in posledično daje občutek lahkih nog. Kompresivna mikrovibracija celo obljublja takojšen lifting zadnjice.

Načeloma pravi, da ženske potrebujejo nekje od 4 do 6 terapij, kar pa je seveda odvisno od vsake posameznice. "V salonu se res potrudimo, da se vsaki stranki posebej posvetimo in ne izvajamo na vseh enakih števil tretmajev, tu se osebi posvetimo in ji svetujemo, kaj je zanjo najbolje," je povedala Rodetova in mi pri tem svetovala štiri tretmaje. Povedala je, da je celulit viden, da pa ni nič hujšega in da je glede na mojo starost dovolj, če naredimo štiri tretmaje.

Prva terapija in njeni rezultati

Torej, če čisto po domače opišem. Kozmetičarka mi je stegna (spredaj in zadaj), zadnjico in trebuh do popka, namazala z oljem ter prižgala 'čudežno napravo', ki je sestavljena iz malih kroglic, ki se vrtijo z različnimi jakostmi in tako delujejo na povrhnjico kože. Po eni uri kompresivne terapije sem takoj opazila spremembo na koži. Koža, ki je sprva malce pordela, je bila na otip veliko bolj napeta in izjemno gladka. Sprememb, kar se tiče celulita, po prvi terapiji nisem opazila, sem pa čutila spremembo na nogah predvsem, kar se tiče »zategnjene« kože. Tudi nekaj dni po prvi terapiji sem čutila, da so stegna manj ohlapna in da bo morda moja zadnjica kmalu spet tam, kjer si jo želim. Torej višje, kot zdaj, nekaj mesecev po poškodbi.

Me prav zanima, kako se bo ta zgodba končala po štirih tretmajih, ki mi jih je kozmetičarka predpisala. Vsekakor pa vas o rezultatu obvestim!

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.