Lahko pojemo hrano, če smo odstranili plesnivi del?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vas je presenetila plesen na kruhu, siru ali neki drugi hrani? Je ta užitna, ko odrežemo stran plesnive dele?
Oglej si celoten članek

Prehranski strokovnjaki so enotnega mnenja, da hrana, ki jo je napadla plesen ni dobra za uživanje, tudi če smo ji odstranili plesnive dele. Odstranimo namreč le tiste plesnive dele, ki se vidijo s prostim očesom, vendar plesen v hrani ostaja. Gre za spore, ki plesni dajo barvo, najbolj pogosto zeleno.

Čeprav je večina plesni neškodljiva, obstajajo tudi tiste, ki našemu organizmu lahko povzročijo veliko škode,” v časniku Healthy and Natural Life trdi Nadine Shaw, ameriška strokovnjakinja za prehrano.

Če plesen vsebuje mikrotoksine, je velika verjetnost, da bodo povzročili alergijske reakcije, prebavne težave ali težave z dihanjem. V največji meri jih najdemo v žitaricah, sadju, zelenjavi in oreščkih. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.