Lasje se mastijo že takoj po pranju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bralki se lasje zelo hitro mastijo. Če si jih zjutraj opere, se ji mastijo že popoldan. Za nasvet je vprašala strokovnjakinjo.
Oglej si celoten članek

Lep pozdrav. Imam zelo mastne lase. Nikoli jih nisem imela tako kot sedaj in sicer že dve leti. Ko si jih zjutraj umijem, se mi isti popoldan že mastijo. Moram povedati, da imam zelo suho kožo. Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Odgovarja dermatovenerologinja dr. Sanja Petek Modrić

Spoštovana, mastni lasje so predvsem posledica čezmernega dela žlez lojnic. Na to pa vplivajo hormoni (predvsem spolni), stres, prehrana (ostre začimbe, mastne jedi ...)  kajenje, gretje ... Poskušajte si pomagati s šamponi, ki so namenjeni mastnemu lasišču. Poiščite jih v lekarnah. Če pa le to ne bo zadosti, se oglasite na pregled k dermatologu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.