Lasje v številkah

Foto: Profimedias lasje Foto: Shutterstock Zivljenje, 15.04., zenska, foto:shutterstock Foto: Žurnal24 Lasje poleti potrebujejo drugačno nego kot pozimi. (Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock ženska, lasje, poletje Foto: EPA rdečelasci rdečelaske rdeči lasje Foto: Profimedia Hrček in punčka Foto: Shutterstock novorocenček Foto: Shutterstock lasje Foto: Žurnal24 Afrika
Ste vedeli, da se lasje z odraščanjem postopoma debelijo in se s staranjem znova tanjšajo? Da je kar 37 odstotkov Evropejk plavolasih in da si štirje odstotki odraslih Evropejcev barvajo lase?
Oglej si celoten članek

Las se deli na steblo in korenino, lasno steblo pa ima kar tri plasti. Notranja plast ali sredica je sestavljena iz celic, ki še niso popolnoma poroženele, srednja plast ali skorja pa je sestavljena iz poroženelih celic, od nje je odvisna tudi trdnost las. V celicah skorje je tudi pigment, ki daje lasem svojo bravo.

Zunanja plast ali kutikula je sestavljena iz slojev celic, ki spominjajo na nekakšne luske in ščitijo lase. V fotogaleriji objavljamo še nekaj zanimivih številk o laseh.

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.