Lekarne nižajo cene zdravil

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Cena Lekadola se bo v Mariboru spustila za četrtino.
Oglej si celoten članek

"Na poziv župana Mestne občine Maribor Saše Arsenoviča se JZZ Lekarne Maribor v času sprejemanja hitrih ukrepov proti širjenju virusu COVID-19 pridružuje naporom za prebroditev te krize tudi na način, da se odpoveduje zaslužku pri prodaji zdravil, ki lajšajo simptome te bolezni," so sporočili z MOM. "V ta namen bodo z jutrišnjim dnem - 20. 3. 2020 - v vseh lekarniških enotah JZZ Lekarn Maribor veljale nove nižje cene"

Nove cene JZZ Lekarn Maribor: 

- Lekadol 500 mg pakiranje 20 tablet: namesto 3,40 eur po škatlici po novem 2,40 evra

- Lekadol filmsko obložene tablete 500 mg, pakiranje 18 tablet: namesto 5,86 po nvem 4,49 evra

- Lekadol filmsko obložene tablete 500 mg, pakiranje 30 tablet: namesto 9,29 po novem 6,99 evra

"Govorimo torej o povprečno 25 odstotkov nižjih cenah omenjenih zdravil, oz. za 30 odstotkov nižji ceni pri najbolj prodajanemu," so zapisali pri MOM. "Ukrep gre v smeri zagotavljanja dostopnosti zdravil vsem in ne za delanje zalog, saj se bodo morale količine nakupa zdravila sicer omejiti."

Župan MOM hkrati apelira na Lekarniško zbornico Slovenije, da JZZ Lekarne Maribor sledijo vse lekarniške enote po Sloveniji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.