Maska: Kdaj jo menjati in kako jo pravilno namestiti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Masko za enkratno uporabo je potrebno zamenjati po dveh urah oziroma pogosteje, če je vlažna.
Oglej si celoten članek

"Dokazano je, da se lahko okužbo širimo že z normalnim govorom. Vsaka zaščita pri medsebojni komunikaciji je smiselna," je glede uporabe različnih zaščitnih mask, tudi tistih iz blaga, ki jih šivilje v zadnjih dneh pospešeno šivajo," na tiskovni konferenci povedal minister za zdravje Tomaž Gantar.

Tako jo pravilno namestimo

Seveda je še kako pomembna pravila namestitev tega danes že tako dragocenega zaščitnega sredstva."Masko za enkratno uporabo je potrebno zamenjati po dveh urah oziroma pogosteje, če je vlažna. Ko je nameščena, mora pokrivati usta, nos in brado," opozarjajo na ministrstvu za zdravje. 

Foto: Vlada RS

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.