Nevarni izdelki v EU: In katerih je največ?

Foto: Profimedia
Evropska komisija predstavila poročilo o sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih za leto 2017.
Oglej si celoten članek

Na vrhu seznama odkritih in s trga umaknjenih nevarnih izdelkov v letu 2017 so bile igrače (29 odstotkov), sledijo motorna vozila (20 odstotkov) oblačila, tekstil in modni izdelki so pristali na tretjem mestu (12%), so danes sporočili z Evropske komisije (EK). 

Največ je kitajskih izdelkov

Kar zadeva tveganje, sta bila leta 2017 najpogosteje prijavljena tveganje poškodb (28 odstotkov) in kemično tveganje (22 odstotkov): "Večina prijavljenih nevarnih izdelkov je prišla iz držav zunaj EU. Najpogostejša država porekla je bila Kitajska, vendar se delež nevarnih izdelkov iz te države glede na prejšnja obdobja ni spremenil in je leta 2017 predstavljal 53 odstotkvo vseh obvestil, " so sporočili z EK. 

Pozor Obvestilo o kar dveh nevarnih izdelkih

Kar se evropskih izdelkov tiče, je bilo lani preko sistema poslanih 26 odstotkov vseh obvestil. Države EU so lani skupaj poslale več kot 2 tisoč obvestil o nevarnih izdelkih,  iz Slovenije jih je prišlo 14.

Nevarni izdelki Pozor, obvestilo ZPS o odpoklicu dveh izdelkov

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.