Meso kontaminirano z virusom HIV

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ni važno, za kakšno vrsto živila gre – hrana ne more vsebovati virusa HIV. Zato ne verjemite lažnemu opozorilu, ki je zaokrožilo po spletu.
Oglej si celoten članek

“Hrana ne more vsebovati virusa HIV, prav tako ne more povzročiti okužbe s tem virusom,” na lažno novico, ki je zaokrožila po socailnih omrežjih odgovarjajo strokovnjaki italijanskega Inštituta za zdravje (Iss).

Dodajajo, da se z virusom HIV lahko okuži le človek in nekatere vrste opic, ne pa tudi druge živalske vrste. Zato je novica o okuženem mesu še toliko bolj smešna. Ko pa je virus HIV izpostavljen svežemu zraku, se po njihovih besedah hitro inaktivira.

“Edine možnosti za okužbo z virusom HIV zato ostajajo nezaščiteni spolni odnosi, neposredna izmenjava okužene krvi ali prenos iz matere na otroka,” so sklenili.  

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:35 7. September 2015.

    zame=nima

  • 10:35 7. September 2015.

    sej to zame veze ... <br /><br />me zanima kdo bo to meso sploh jedu ... na mojem krožniku že …

  • 21:23 6. September 2015.

    Živim v svetu basačev, v državi basačev, v republiki basačev, v občini basačev in prevsem v novinarskem svetu basačev, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.