Ministrica za uporabo pametnih telefonov med poukom

Foto: Profiemdia
Foto: Profiemdia
Za pametne telefone v šolskih razredih, saj lajšajo učenje.
Oglej si celoten članek

V Italiji so vse bližje temu, da bi v šolskih razredih dovolili uporabo pametnih telefonov. Komisija strokovnjakov naj bi tako v petek začela pripravo predpisov o uporabi pametnih telefonov v razredih. Tablice in pametni telefoni O tablicah razmišljajte že, ko se otrok rodi

"Šolskega sveta ni mogoče ločiti od sveta mladostnikov. Pametni telefoni so orodje, ki lahko ob nadzoru učiteljev in staršev olajša učenje," je menila italijanska ministrica za izobraževanje Valeria Fedeli.

Njeno razmišljanje je pri nekaterih naletelo na oster odziv. V združenju za zaščito potrošnikov Codacons so ga tako označili za "popoln nesmisel". "Tudi cigarete in alkoholni napitki so del sveta mladostnikov. Bomo zaradi tega dovolili kajenje in pitje med poukom?" se je javno vprašal predsednik Codaconsa Carlo Rienzi.

Psihologi so opozorili tudi pred nevarnostjo, da bi bili šolarji stalno povezani s svetovnim spletom, saj to slabo vpliva na koncentracijo učencev. Nasvet Kdaj otroku kupiti pametni telefon? Ne pred 16. letom!

V podporo ministrici pa se je oglasil nekdanji italijanski premier Enrico Letta in menil, da napredka ne gre prezreti in da ne bi smeli šole zapreti pred tehnologijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:32 15. September 2017.

    Ideja sploh ni slaba, če bi ti telefoni bili uporabljani za potrebe pouka. Po mojih izkušnjah pa bi po šivih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.