Množična zastrupitev s hrano

Foto: Profimedia
Sporni so bili zastrupljeni dodatki.
Oglej si celoten članek

V Turčiji so pri skoraj 200 ljudeh ugotovili zastrupitev po uživanju špinače, ki ji je bila primešana mešanica strupenih zelišč, je v torek sporočil turški minister za zdravje Fahrettin Koca.

Onesnaženo špinačo so prodajali v Istanbulu in še v treh pokrajinah na severozahodu Turčije - Edirne, Tekirdag in Kocäli. Zaradi nje je zbolelo 196 ljudi, med katerimi jih je 21 še vedno v bolnišnici, je izjave ministra v parlamentu povzela turška tiskovna agencija Anadolu.

Oboleli so trpeli zaradi slabosti, bruhanja, zamegljenega vida in drugih simptomov zastrupitve s hrano. O prvih primerih zastrupitve so v Turčiji poročali v nedeljo, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Minister je ljudi pozval, naj jih ne zgrabi panika, saj da zastrupitev ni smrtno nevarna. Trgovci na veletržnicah v Istanbulu naj bi zavrgli vse zaloge špinače. Kot je povedal eden izmed trgovcev, je zavrgel 250 zavojev špinače, saj jih ni mogel prodati.

Špinača je eno osnovnih živil v turški kuhinji. Pripravljajo jo med drugim z mletim mesom in rižem s paradižnikom, zavijajo v testene zvitke s sirom, dodajajo v juho iz leče in tudi v peciva.

Odpoklic Pozor, v tem živilu našli eno najnevarnejših bakterij

Slovenija Čedalje več mesnih izdelkov umikajo s polic

Foto: Shutterstock Špinača

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.