Morajo jih zaposliti v skladu z zakonodajo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Argentini bodo imeli na pediatričnih oddelkih nove zaposlene ...
Oglej si celoten članek

Bolnišnice v argentinski pokrajini Buenos Aires morajo v skladu z novo zakonodajo na pediatričnih oddelkih zaposliti klovne. Po mnenju tamkajšnjih oblasti je namreč prisotnost klovnov v bolnišnicah "dopolnilno zdravilo, ki razveseljuje bolne otroke, družine in osebje", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tudi zakonsko urejeno

"Smeh je najboljše zdravilo," trdi eden od avtorjev novega zakona Dario Golia.

Parlament pokrajine Buenos Aires je zakon sprejel julija, v veljavo pa je stopil v sredo. Klovni so bili v argentinskih bolnišnicah pogosto navzoči že doslej, zdaj pa je njihova prisotnost tudi zakonsko urejena. Klovni bodo tako poslej hodili na delo v 70 javnih bolnišnic v pokrajini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.