Moški in ženske varajo iz različnih razlogov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Razlog, zaradi katerega ljudje varajo, bi lahko bil povezan tudi s spolom, je pokazala anketa Superdrug Online Doctor, v kateri je sodelovalo več kot 2.000 Američanov in Evropejcev.
Oglej si celoten članek

Rezultati raziskave so pokazali, da so najpogostejši razlogi za varanje pri obeh spolih razlikujejo.

Največ žensk, tako v ZDA kot v Evropi, je kot najpogostejši razlog za varanje izpostavilo, občutek, da jim partner ne namenja več dovolj pozornosti. Drugi najpogostejši odgovori pa so bili, da jim je bila oseba, s katero so prevarale partnerja, v oporo, izpostavile pa so tudi dvome o nadaljevanju razmerja.

Moški imajo manj samonadzora

Moški pa so kot vzrok varanja največkrat navedli dejstvo, da je bila oseba, s katero so varali, privlačna. Drugi najpogostejši vzroki so bili pomanjkanje spolnih odnosov in da jim je bila oseba, s katero so varali, v oporo.

Moški vzroki so naposled bolj povezani s fizičnim vidikom varanja, medtem ko so ženske v večji meri izpostavile čustveni vidik varanja. Moški tudi pogosteje varajo, kadar jih druge osebe osvajajo, na podlagi česar avtorji raziskave sklepajo, da imajo manj samonadzora kot ženske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.