Moški na avstrijskem Štajerskem rodil otroka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na avstrijskem Štajerskem je moški po spremenitvi spola rodil otroka, je danes poročal avstrijski časnik Kleine Zeitung. Moški, ki je bil včasih ženska, živi skupaj z drugim moškim, otroka pa sta spočela naravno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
Oglej si celoten članek

Spremembo ženske v moškega je potekala pod zdravniških nadzorom, uradno pa je to postalo z vpisom v matično knjigo. Med nosečnostjo je bil par v stiku z zdravnikom, otrok pa se je rodil v bližini Gradca. Mlada družina želi ostati anonimna.

Na svetu je bilo do sedaj že kar nekaj podobnih primerov, saj lahko pri spremembi spola iz ženske v moškega oseba obdrži maternico. Časnik še piše, da se pri približno dve tretjini sprememb spola ženska odloči postati moški.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:05 26. Februar 2017.

    V stilu članka: Čestitke vsem mamicam, ki ste se odločile roditi brez, da bi pred tem postale moški.

  • 11:42 26. Februar 2017.

    Rodila je ženska, ki si je pustila rasti brke, v dokumetih pa ima vpisan M namesto Ž.

  • mp5
    17:06 25. Februar 2017.

    @Na avstrijskem Štajerskem je moški po spremenitvi spola rodil otroka... ma kaj zavajate, če je bila prej ženska. Mal obrneš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.