Slovenija: Mraz terjal prvo smrtno žrtev

Foto: Epa
Foto: Epa
V UKC zaradi podhladitve še trije ljudje, eden je v kritičnem stanju.
Oglej si celoten članek

Moški iz okolice Maribora je zaradi spleta nesrečnih okoliščin obležal v snegu na pragu svoje hiše in podlegel mrazu, poroča Radio Maribor. Našli so ga včeraj, ob prihodu reševalne ekipe pa mu ni bilo več pomoči.  Kot je za radio dejal zdravnik Gregor Prosen: "Ni bilo videti, da bi oseba dalj časa ležala v snegu, ampak je šlo po vsej verjetnosti za nezmožnost pobrati se po padcu, in ob tako nizkih temperaturah se telo že po krajšem času izredno hitro ohladi in lahko pride do smrtne hipotermije."

Slovenija Osvežena vremenska napoved za jutri

Zdravnik je ob tem opozoril na previdnost, saj do podhladitve lahko pride že v nekaj urah, tudi pri dobro oblečenem človeku: "Če je oseba zimsko oblačena, do podhladitve verjetno pride v dveh ali treh urah, še hitreje pa se to zgodi, če je plasti oblačil manj, in še hitreje, če je prisotna velika vlažnost," je dejal.

Ogrejte se od znotraj 10 nasvetov, kako vzdrževati temperaturo v ekstremnem mrazu

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.