Mrzel krompir in napačno prepričanje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ostanke hrane lahko koristno uporabite. S tem boste prihranili in proizvedli manj odpadkov.
Oglej si celoten članek

"Saj veste, da je prepričanje, da je mrzel krompir neužiten in škodljiv, popolnoma napačno?" sprašujejo v Snagi Ljubljana, kjer so pripravili napotke za manj zavržene hrane.

"V Nemčiji imajo na primer navado, da krompir skuhajo tudi en teden vnaprej, da je kosilo hitreje pripravljeno," pojasnjujejo in dodajajo, da drugod iz mrzlega krompirja, ki ostane od kosila, pripravljajo okusne njoke, domače cmoke, krokete, tortilje in omlete. 

Predelajte riž 

Kadar skuhate preveč riža, ga preprosto predelajte v mlečni riž, rižev narastek, hladno riževo solato, z njim napolnite paprike ali naredite mesne kroglice. "Ostanke zelenjave uporabite za pripravo domače vegete, vnaprej pripravljenih paketkov za govejo juho, rižoto, ratatuj, sataraš in tako dalje," svetujejo. Ostanke sadja uporabite za kompote, sokove, marmelade. Z dodatkom mleka ali jogurta lahko naredite tudi okusne smoothieje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.