Na depilacijo prihaja vse več moških

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Poletje je tu, kar za mnoge pomeni pogostjejšo depilacijo. Da bi ob tem čim manj trpeli oziroma omilili neprijetne občutke pri tem, velja upoštevati nekaj napotkov.
Oglej si celoten članek

Ker se na bikini predelu dlačice pogosto vraščajo, je bolj kot britje priporočljiva depilacija z voskom. Britje lahko draži kožo in izzove okužbe, zlasti če je britvica topa.

Kaj pa bolečina?

Foto: Profimedia Depilacija z voskom Če težko prenašate bolečino, je dobro, da pred depilacijo, predvsem bikini predela, vzamete tableto proti bolečinam: "Kar se bolečine tiče, je vse odvisno od posameznika, od njegovega praga bolečine. Najbolj boleč je seveda bikini. Zato je pred tem dobro vzeti kakšen analgetik in sicer dvajset minut pred depilacijo, da čimbolje prime, seveda. Čeprav vendarle ni tako hudo, bolečina je trenutna in hitro mine," o tem, za mnoge neprijetnem opravku, pravi izkušena kozmetičarka Natalija Levičar iz Kozmetičnega salona Nioba. 

Kdaj najmanj boli?

Depilacija z voskom bolj boli pred menstruacijo, zato je najboljši čas zanjo teden dni po koncu menstruacije.

Kako pogosto?

Bikini predel je treba depilirati na tri do šest tednov. Takoj po odstranitvi dlačic se ne podajte na plažo, vse negovano področje pa mažite s kremo z visokim zaščitnim faktorjem.

Pred depilacijo

Koža potrebuje vlago, ki bo preprečila izsušitev ter draženje. Nekaj dni pred postopkom zato predvsem bikini predel izdatno negujte z vlažilnimi kremami. Kozmetičarka priporoča, da pred samim depiliranjem na primer nog, napravite piling, na dan depilacije pa ni priporočljivo, da na telo nanašate losjon ali mleko za telo: "Pred depilacijo naj bo koža čista, suha, saj vosek lepše prime," dodaja Levičarjeva. 

Po depilaciji

Bolečina sicer hitro izgine, območje depiliranja pa bo še nekaj časa občutljivo, zato vsaj 48 ur po depilaciji ne uporabljajte pilinga za telo. Vsaj 24 ur po depilaciji se izogibajte soncu. Na pordečelo ali otečeno kožo nanesite aloa vero: "Po britju pazduhe je treba paziti, da se ne uporabljajo močni dezodoranti, temveč blagi, predvsem pa ne smejo biti v spreju, ki ima več dodanih snovi in aerosol škoduje povrhnjici. Dejstvo je, da z britjem posnamemo povrhnjico. Skratka, najbolje je, da prvih 24 ur sploh ne uporabljamo dezodoranta. Če ga vendarle nanesemo in po tem peče, je treba dezodorant takoj sprati," opozarja kozmetičarka.  

Prihaja vse več moških

Depilacija je bila dolgo zgolj ženska domena, v zadnjem času pa se zanjo odloča tudi vse več moških, in to ne le mladeničev, pravi naša sogovornica.

"Na depilacijo prihaja vedno več moških. Gre za trend, ki ga opažam zadnji dve leti. Prihajajo tudi tisti nekoliko starejši. Prihajajo na depilacijo hrbta, prsi, tudi podpazduh. Na hrbtu jih moti, če so intenzivno kosmati, saj gre za estetski problem, ki se ga moški vedno bolj zavedajo. Ker so dlake dolge, je treba nanesti manjše trakove, biti  moraš bolj pazljiv, čeprav prsni del bolj boli od hrbtnega. Zanimivo je, da prihaja tudi vedno več kolesarjev, pa ne profesionalnih. Seveda zaradi depilacije nog. Pravijo, da je ob padcu dlakavo kožo veliko težje očistiti."

V tujini pa je vse več kozmetičnih salonov, kjer ponujajo brazilsko depilacijo za moške, gre za trend, ki počasi prihaja tudi k nam. 

vanda.levstik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:25 2. Junij 2017.

    Depilirajo se same pičke !

  • 14:11 2. Junij 2017.

    Moški mora biti moški, ne pa da je ženska!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.