Na onkološkem inštitutu preklicali popolno prepoved obiskov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Gripa se vendarle umirja...
Oglej si celoten članek

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so danes preklicali popolno prepoved obiskovanja bolnikov na bolnišničnih oddelkih, ki je veljala od 6. februarja zaradi povečanega števila okužb dihal in naglega naraščanja obolelih za gripo. Še naprej pa velja omejitev obiskov z upoštevanjem predlaganih priporočil obiskovanja, so sporočili z inštituta.

Težki dnevi UKC Ljubljana: Umrlo tudi pet, pred tem povsem zdravih ljudi

Na onkološkem inštitutu torej še naprej velja omejitev obiskov z naslednjimi priporočili: bolnika lahko obišče največ ena zdrava oseba, obisk naj traja največ 15 minut na intenzivnem oddelku in 30 minut na drugih oddelkih. Pred vstopom v bolniško sobo je treba obvezno razkužiti roke, enako svetujejo ob odhodu iz bolnišnice, med obiskom pa naj obiskovalci upoštevajo higieno kašljanja in kihanja v zaprtih javnih prostorih.

Onkološki inštitut sicer naproša obiskovalce za razumevanje in dosledno upoštevanje priporočil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.