Na onkološkem inštitutu napačnemu pacientu odstranili želodec

Foto: Saša Despot Onkološki inštitut Foto: Saša Despot onkološki inštitut
Na Onkološkem inštitutu so zaradi raka želodca januarja operirali pacienta, želodec so mu odstranili. A raka sploh ni imel, po neuradnih informacijah poroča N1.
Oglej si celoten članek

Moškega naj bi poklicali nekaj tednov po operaciji in mu povedali, da je prišlo do napake in da raka v resnici sploh ni imel. Zunanji izvajalec, ki opravlja diagnostiko, naj bi zamenjal vzorca tkiv dveh pacientov.

Vabilo na skupno izjavo Medicinskega centra Barsos, Inštituta za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Onkološkega inštituta Ljubljana "glede dogodka, ki vključuje zamenjavo tkivnih vzorcev dveh pacientov", ki bo ob treh popoldan, je poslal Medicinski center Barsos.

Izjave bodo podali direktorica Medicinskega centra Barsos Urša Murn, predstojnik Inštituta za patologijo prof. dr. Jože Pižem, dr. med., strokovna direktorica Onkološkega inštituta izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med., in predstojnik sektorja operativnih dejavnosti na Onkološkem inštitutu Ljubljana doc. dr. Gašper Pilko, dr. med.

dezurn@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 52

  • 15:06 16. Februar 2024.

    Kako je živel nekaj tednov po operaciji brez želodca??? Ko je kirurg odprl trebuh, KAKO DA NI videl da je …

  • 14:08 16. Februar 2024.

    Pa to stalno pravim. Kako bo zdravnik zdravil , če ne bo dobil točnih podatkov iz laboratorija. In v laboratoriju …

  • 13:54 16. Februar 2024.

    No pa še en vic.Pride pacijent zaradi bolezni amputirat nogo.Pa pride na vizito zdravnik in pravi:imam eno slabo novico in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.