Na popolni zmenek gledat "super luno"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pred nami je spet noč za popoln romantični zmenek, bliža se tako imenovana super luna.
Oglej si celoten članek

14. novembra bo polna Luna tako blizu Zemlji, kot je bila nazadnje januarja leta 1948. Po letošjem bomo takšen pojav lahko občudovali šele 25. novembra leta 2034.

Večer torej izkoristite za romantičen večer, saj bo polna luna za trideset odsotkov bolj sijoča od povprečne in kar za 14 odstotkov večja od povprečja. Ne pozabite na topla oblačila, s seboj vzemite tudi čaj ali kakav, da bo zmenek res popoln in ga ne bo uničilo hladno vreme. 

Tudi Tauridi 

Sicer pa nam november prinaša še eno poslastico, opazujemo lahko tudi Tauride. To so meteorji, ki se običajno pojavljajo od prvega oktobra do 25. novembra. Strokovnjaki predvidevajo, da ima roj Tauridov vrh aktivnosti vsakih 2.500 do 3.000 let, naslednji vrh bo okoli leta 3.000. Zato nekateri celo menijo, da je roj Touridov povzročil tudi znano Betlehemsko zvezdo, ki jo opisuje Sveto pismo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.