Najdite težavo in jo rešite za vedno

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vas srbi lasišče in ga zato enostavno popraskate? Nikar! Prepoznajte težavo in jo rešite.
Oglej si celoten članek

Stres, hitra hrana, nezadostne količine tekočine, barvanje las, uporaba elastik, likalnika in sušilca za lase, suh zrak … Dejavnikov, ki negativno vplivajo na naše lasišče je mnogo, zato so toliko bolj pogoste tudi težave z lasiščem.

Ena od težav je tudi občutljivo lasišče, s katerim se sooča kar 28* odstotkov svetovnega prebivalstva. Pogosto se kaže kot napet občutek lasišča, pojavi se srbečica, lahko tudi pekoč občutek in razdraženost.

Naša reakcija na srbeče lasišče je seveda praskanje, kar se v tistem trenutku zdi neškodljivo početje. V resnici pa lahko praskanje lasišča izzove luščenje kože, ranice na lasišču, rdečico in poveča možnosti nevarne okužbe.

Osebe, ki praskajo lasišče in si ga poškodujejo so namreč veliko bolj dovzetne za nevarne okužbe z glavnikom, krtačo ali denimo brisačo. Tako lahko pride do glivičnih okužb ali raznih okužb z bakterijami. Praskanje naše kože lahko med drugim vodi tudi v vnetja, ki povzročajo izpadanje las. 

Rešitev na dlani

S poglobljenim razumevanjem bioloških in okoljskih vplivov na lase in z zavedanjem, da vse izvira iz lasišča, Dercos že več kot 40 let razvija večdimenzionalne rešitve za različne težave las in lasišča. Ker želi olajšati življenje osebam z občutljivim lasiščem, Dercos predstavlja nego, ki pomirja lasišče in ga naredi odpornejšega proti stresnim faktorjem ter tako poskrbi za dolgotrajnejše ugodje.

Dercosov nov izjemno pomirjujoč šampon za občutljivo lasišče, namreč že po prvi uporabi pomirja neugodje lasišča tudi do 48** ur.

Uporabite ga med tretmaji

To pa ni vse. Novi šampon za občutljivo lasišče je idealen tudi kot dopolnilna nega naših las in lasišča med drugimi Dercosovimi tretmaji. Vichyjevi strokovnjaki ga močno priporočajo pri tretmaju proti prhljaju.

Pri trdovratnem prhljaju svetujejo dva do trikrat tedensko uporabo Dercosovega šampona proti prhljaju DS. Tretma naj traja štiri tedne, izjemoma ob nasvetu dermatologa lahko tudi šest tednov. Po tretmaju je priporočljivo, da lasišče umirimo z novim Dercosovim šamponom za občutljivo lasišče, ki bo zvišalo tudi odpornost naše kože.

Preden uporabite močnejše sredstvo proti prhljaju in če je vaše lasišče že razdraženo zaradi številnih tretmajev, je pred novim tretmajem priporočljivo umiriti lasišče z novim Dercosovim šamponom za občutljivo lasišče. Tako boste poskrbeli, da si lasišče odpočije in ga boste pripravili na nov tretma z Drecosovim šamponom DS. Po dveh tednih tretmaja proti prhljaju znova uporabite šampon za občutljivo lasišče, zatem pa spet štiritedenski tretma s šamponom proti prhljaju.

Če ne gre za trdovratni prhljaj, ampak le za srbečico in lažjo obliko prhljaja, strokovnjaki priporočajo uporabo Drecosovega šampona proti prhljaju za občutljivo lasišče. Ko se lasišče umiri a se prhljaj občasno še pojavlja, pa uporabite nov Drecosov šampon za občutljivo lasišče.  

Nov šampon za občutljivo lasišče lahko uporabite tudi med dvema tretmajema proti izpadanju las in tudi v drugih primerih. Za optimalno rešitev obiščite dercosovo kliniko, kjer lahko opravite diagnozo lasišča kar prek spleta. Med drugim vam bodo strokovnjaki pomagali odkriti težave in vam svetovali najprimernejši tretma. Obiščite kliniko in opišite svojo težavo TUKAJ.

* % ljudi, ki menijo, da imajo občutljivo lasišče

** Test redne uporabe v Italiji 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.