Ne kupujte te vrtavke

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS
Foto: Zdravstveni inšpektorat RS
Na zdravstvenem inšpektoratu opozarjajo pred vrtavko Hand spinner brez sledljivosti.
Oglej si celoten članek

"V okviru inšpekcijskega pregleda je bilo ugotovljeno, da je v prodaji igrača, ki nima podatkov, ki jih zahteva zakonodaja za igrače," opozarjajo na Zdravstvenem išpektoratu. Igrača tako nima ne naslova proizvajalca in uvoznika, identifikacijske številke in starostne omejitve ter opozoril.

"Ker ni sledljivosti, je varnost te igrače vprašljiva, oziroma ni izkazana," pojasnjujejo. Izdelek tako po njihovih navedbah ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011s spr.).

Zavezanec je po njihovih podatkih že izvedel umik in odpoklic izdelkov. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili svetujemo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu. 

Uvoznik in distributer vrtavke je Mille Cose di Chen Tige iz Italije, kupili ste jih lahko v Kitajski trgovini Hana in trgovini  Leskovec pri Krškem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.