Ne uporabljajte teh izdelkov za lase

Foto: Zdravstveni inšpektorat RS Odpoklic
Inšpektorji Zdravstvenega inšpektorata RS so v okviru inšpekcijskega pregleda odvzeli vzorce kozmetičnih izdelkov, da bi preverili njihove skladnosti s predpisi.
Oglej si celoten članek

Ugotovili so, da več izdelkov za lase blagovne znamke TECNA vsebuje konzervansa Methylchloroisothiazolinone ter Methylisothiazolinone, ki nista dovoljena v izdelkih, ki se ne sperejo.

"Konzervansa lahko namreč sprožita kontaktno alergijo. Izdelek zato ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih 1223/2009/ES," pojasnjujejo. 
 
Distributer je zato po njihovih navedbah že odpoklical izdelke, ki so se prodajali v frizerskih salonih. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili svetujejo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu.

Gre za izdelke: 

  • Sculptor 250ml, Tecna 321
  • Juice 250ml, Tecna 322
  • Refine 250ml, Tecna  323
  • Sleek gel – black 150ml, Tecna 330

Proizvajalec je Tecna Italia Srl, Sede Legale, Via Ardeatina n°2479 00134 Pomezia - Loc. Santa Palomba, Rim

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.