Nekadilci živijo 14 let več

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Z vsako škatlico manj, naj bi živeli več kot tri ure dlje.
Oglej si celoten članek

Če ste nekadilec, boste imeli sodeč po raziskavah od kadilcev daljšo življenjsko dobo kar za 14 let. Zato nikar ne začnite kaditi. Kadilci ste si nekaj škode že naredili, a vedno lahko prenehate s kajenjem in zaustavite nadaljnje uničevanje zdravja. Vsaka škatlica cigaret naj bi skrajšala vaše življenje za več kot tri ure.

Po nekaterih ocenah, bo leta 2015 zaradi kajenja umrlo več kot osem milijonov ljudi. Samo v Sloveniji zaradi kajenja umre skoraj 15-krat več ljudi, kot v prometnih nesrečah. Podatki o kajenju so res alarmantni, saj je kajenje v starosti med 35. letom in med 44. letom odgovorno kar za vsako sedmo smrt. Po 44. letu je kajenje vzrok za tretjino vseh prezgodnjih smrti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.