Nevarna bakterija v pakiranem mesu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nemci so testirali pakirano meso in v več primerih našli bakterijo MRSA, ki je odporna na nekatere antibiotike, piše Focus.
Oglej si celoten članek

Nemški strokovnjaki so testirali pakirano in marinirano meso za žar znanih trgovskih verig in diskontov. Vzorce so pobrali v 13 mestih in ugotovili, da je bilo meso v 14 odstotkih primerov okuženo z bakterijo MRSA, ki je odporne na nekatere vrste antibiotikov.

Bakterija je lahko nevarna, če pride na rano ali se z njo okužijo ljudje, ki imajo zmanjšano imunsko odpornost. Kot so še ugotovili, lahko bakterija povzroči vnetje dihalnih poti.

Za okuženost naj bi bila kriva napačna ali pretirana uporaba antibiotikov v živinoreji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.