Neverjetna poškodba zaradi kašlja

Foto: Journal of Medicine
Foto: Journal of Medicine
Tako močno je kašljala, da se ji je zlomilo rebro.
Oglej si celoten članek

66-letna ženska iz ZDA je šla k zdravniku zaradi močnega kašlja in bolečin pod rebri. Zdravnik je postavil diagnozo gripe. Ker pa simptomi niso ponehali, se je vrnila. Takrat je zdravnik opazil velikanske modrice čez vso njeno desno stran, ženska pa je tožila za močno bolečino, če je le otipal obarvano mesto. 

Slikanje je pokazalo, da je prišlo do hudega zloma devetega rebra, pri čemer se je kost povsem ločila med seboj in povzročila še hernijo. 

Porast Ta zdravila prejema skoraj 110.000 Slovencev

Poškodbo, o kateri so poročali v znanstveni reviji Journal of Medicine, je očitno povzročil močan kašelj. Natančna preiskava je tudi pokazala, da je zbolela za hujšo bakterijsko okužbo pljuč in dihalnih poti, kar je tudi povzročilo tako močan kašelj. 

Statistike Tako zdravi so Slovenci in Slovenke

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:20 24. Januar 2018.

    Aha... zastraševanje z gripo v upanju da se poveča prodaja cepiva.

  • 17:57 22. Januar 2018.

    En jo je zajahal in ji zlomil s kolenom rebro ! Rebro bi ji poćili od kašlja samo če bi …

  • 11:57 22. Januar 2018.

    Pol pa svizec zavije čokolado in kupi fluimukan in gre spat!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.