Nova žrtev ošpic

Foto: profimedia
Foto: profimedia
V začetku decembra je rodila, nato se je nalezla ošpic. Zdravniki ji niso mogli pomagati.
Oglej si celoten članek

Tretja smrtna žrtev ošpic v Srbiji. Ženska je v začetku decembra rodila, 16. januarja so jo sprejeli v bolnišnici zaradi okužbe z ošpicami in pljučnice.

"Pacientki smo dali antibiotično terapijo, a kljub velikim naporom zdravnika je danes zjutraj umrla," je povedal direktor Infektološke klinike v Nišu Miodrag Vrbić.

Informacij o zdravju otroka nesrečne ženske za zdaj ni; zdravniki so povedali le še, da je bila ženska zaradi nedavnega poroda bolj izpostavljena infekciji. Ravno tako srbski mediji, ki pišejo o primeru, ne poročajo, ali je bila ženska cepljena zoper ošpice ali ne.

Gre že za tretji smrtni primer zaradi ošpic na območju Niša; umrl je 30-letni moški, dveletni deček in zdaj še omenjena porodnica. Od jeseni do včeraj je bilo na območju Srbije, vključujoč severni del Kosova, registriranih 1227 primerov ošpic. Najmlajši oboleli je bil star mesec in pol, najstarejši 60 let.

Večina obolelih, 93 odstotkov, ni bila cepljena, je bila nepopolno cepljena ali pa njihov status cepljenja ni znan. V Srbiji so uvedli poostren epidemiološki nadzor za izkoreninjenje te blezni, v teku je med drugim intenzivno cepljenje otrok v starosti do 14 let.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:17 23. Januar 2018.

    Kako to, da so se ošpice pojavile s prihodom migrantov? Tega ne vem, vem pa kaj si v nekaterih muslimanskih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.