Nove omejitve obiskov v bolnišnicah

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V Ljubljani popolna prepoved obiskov, v Mariboru lahko bolnika obišče ena zdrava oseba.
Oglej si celoten članek

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi obolenji na vseh oddelkih obiske omejili na eno zdravo odraslo osebo na bolnika. Ukrep je začel veljati danes in bo veljal do preklica. 

Že v soboto so v ljubljanskem UKC uvedli popolno prepoved obiskov z nekaterimi izjemami

Preberite:

Če se bo število okužb z respiratotrnimi obolenji še nadaljevali, bodo na UKC Ljubljana začeli imejevati sprejem naročenih ljudi.

Na obiske naj ne prihajajo otroci

V Splošni bolnišnici Novo mesto obiski do nadaljnjega niso dovoljeni na nefrološkem, diabetološkem in gastroenterološkem oddelku. Na drugih oddelkih so obiski še dovoljeni, vendar omejeni le na eno zdravo osebo. Dodali so, da naj otroci ne prihajajo na obiske v bolnišnico.

V porodnišnici obiske dovolijo le očetom. V enotah intenzivne terapije so obiski dovoljeni le najožjim svojcem, in to po enemu hkrati za do 15 minut. Obiske otrok, starih manj kot 15 let, pa dovolijo samo po dogovoru z zdravnikom, so še sporočili iz novomeške bolnišnice.

Obiske so do preklica omejili tudi v celjski bolnišnici. Na neonatalni pediatriji obisk dovolijo le zdravim očetom oz. po enemu zdravemu obiskovalcu.

S Klinike Golnik so sporočili, da so se zaradi povečanih respiratornih okužb in gripe na območju vse države danes odločili za zaprtje za obiske do preklica oz. za predvidoma 14 dni.

dezurni@zurnal24.si
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.