Novi podatki nič kaj spodbudni

Foto: Profimedia Covid-19, testiranje PCR
Foto: Profimedia Covid-19, testiranje PCR
Sedemdnevno povprečje okuženih se je znova zvišalo. Umrlo je pet ljudi.
Oglej si celoten članek

V soboto so v Sloveniji opravili 2.984 PCR testov in pri tem potrdili 520 okužb z novim koronavirusom. Delež okužb je znašal 17,4 odstotka, kar je manj od petka, ko je delež pozitivnih PCR testov znašal 22,3 odstotka.

Foto: Vlada RS V bolnišnicah sta  dva bolnika več v primerjavi s petkom, v bolnišnice so sicer včeraj sprejeli 30 pacientov. Umrlo je pet ljudi. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je s petkovih 678 zvišalo na 697, navaja vlada. 

Tudi primerjava s prejšnjo soboto potrjuje slabšo epidemiološko sliko. Prejšnjo soboto so ob 2785 PCR testih potrdili 382 okužb z novim koronavirusom, v kar je za 35 odstotkov več v primerjavi z včeraj.

Podatke o umrlih in o stanju v bolnišnicah še čakamo...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:47 14. Marec 2021.

    Strah je treba vzdrževat, ker samo tako lahko pripraviš narod, da upošteva še tako nelogične in neumne ukaze oziroma ukrepe.

  • 10:57 14. Marec 2021.

    Vse pozitivno okuzene poslat v 14 dnevno karanteno v Hotele, ki so prazni.

  • 10:53 14. Marec 2021.

    Prihodnji mesec naj bi bili bolj spodbudni, vsaj tako so nam "elitneži" že prejšni mesec obljubljali, da pride novi sev. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.