Novi podatki o okuženih pri nas

Foto: Epa
Foto: Epa
V nedeljo zabeležili 13 novih okužb.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji so tudi v nedeljo opravili malo, samo 393 testiranj na novi koronavirus in ob tem potrdili 13 okužb. Umrl ni noben bolnik s covidom-19. Hospitaliziranih je bilo 19 bolnikov, trije so potrebovali intenzivno nego, od tega dva respirator.

Največ novih primerov so tudi tokrat zabeležili v Mestni občini Ljubljana (6), sledi občina Novo mesto z dvema primeroma, po en novi pozitivni test so potrdili v Celju, Grosupljem, v Mariboru, Ravnah na Koroškem, v Lendavi, Šmarjeških toplicah in v Šmartnem pri Litiji. 

Okužen tudi majhen otrok

Kar se starosti novo okuženih tiče, so včeraj štiri nove primere potrdili v starostni skupini od 35 do 44 let, sledijo mlajši, v starostni skupini 15 do 24 let s tremi potrjenimi testi. Okužen je tudi en predšolski otrok, mlajši od štirih let. 

Odločitev o ukrepih na meji s Hrvaško bo sicer vlada sprejela v torek. Strokovnjaki odsvetujejo pot na Hrvaško. Okužbe, ki prihajajo iz Hrvaške, nas vodijo do strožjega režima vstopa v Slovenijo, verjetno že v prihodnjem tednu, je v petek dejal minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Na podlagi rezultatov testiranj preko vikenda in v ponedeljek, bo vlada po njegovem prisluhnila predlogom strokovne skupine za covid-19 in na podlagi epidemiološke ocene zaostrila vstop.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:53 17. Avgust 2020.

    Me ne zanima.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.