Novi podatki: Število novih okužb še vedno visoko

Foto: UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor
Foto: UKC Maribor Covid-19: UKC Maribor
V sredo 29 novih okužb.
Oglej si celoten članek

V sredo je bilo v Sloveniji ob 856 opravljenih testih na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih 29, objavlja Sledilnik.

Umrl ni noben bolnik s covidom-19, se pa jih v bolnišnici zdravi 19, pet manj kot dan prej, dva potrebujeta intenzivno terapijo in sta priključena na respirator.

Če so zdravstveni delavci včeraj zabeležili največ okuženih v zadnjem mesecu (31), današnja številka 29 ni veliko spodbudnejša, kot dodajaja stroka, je in bo verjetno še nekaj časa tako predvsem na račun mladih, ki se vračajo z morja in z zabav, tudi na Hrvaškem.

V primerjavi s prvim valom v Sloveniji, ko so zbolevali večinoma starejši, v teh dneh tako večino okužb z novim koronavirusom potrdijo prav v mlajši starostni skupini.

Podatki Sledilnika za sredo po starostnih skupinah:

  • Od 15 do 24 let - 11 okuženih,
  • od 25 do 34 let - 11 okuženih,
  • 35 do 44 (1), 45 - 54 (1), 55-64 (2), 65-74 (2), 75-84 (1).

Okužbe razpršene - tokrat kar 21 občin

Največ novih okužb v zadnjih dneh beležijo v Ljubljani. V prestolnici jih je bilo včeraj pet, občine Ribnica, Slovenj Gradec, Domžale, Črnomelj imajo po dva nova primera okuženih, po enega imajo občine Kranj, Celje, Ilirska Bistrica, Ig, Koper, Trbovlje, Ivančna Gorica, Sežana, Škofja Loka, Tržič, Borovnica, Duplek, Kostanjevica na Krki, Kungota in Piran.

V samoizolacijo je bilo včeraj napotenih 363 ljudi. 

Več sledi....

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.