Novi podatki: Upadanje epidemije se upočasnjuje!

Foto: Epa
Foto: Epa
Kljub nižjemu številu okužb v primerjavi s preteklim tednom padec ni tako velik kot v preteklih dneh.
Oglej si celoten članek

Ob 2.029 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 47 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 2,3 odstoten. 

Opravljenih je bilo tudi 16.058 hitrih testov, a ni podatka o tem, koliko je bilo pozitivnih. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je še malenkost znižalo in znaša 30,3, znižala se je tudi 14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki znaša 29,9. 

Covid-19 Slovenski strokovnjaki svarijo pred novim valom in zapiranjem družbe Zdravje Beovićeva: Ne gre za strašenje, ampak ...

V primerjavi s preteklim torkom, ko je bilo potrjenih 53 novih primerov, jih je bilo tokrat 11,3 odstotka manj. Padec je manjši, kot je bil v preteklih dneh.

Zeleni fazi na državni ravni ustrezamo tudi po evropskih kriterijih, ki upoštevajo 14-dnevno incidenco okužb na sto tisoč prebivalcev. A ker je Slovenija na zemljevidu ECDC razdeljena na dve statistični regiji, vzhodno in zahodno, je pol države obarvane zeleno, pol pa oranžno.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 23:26 30. Junij 2021.

    Cenzura nad populacijo dokler se za hribom novi svetovno poredak valja, sotone..

  • 12:06 30. Junij 2021.

    Vse gre v smeri pričakovanj ! Migracije, dopustnikovanja, nogometna euforija...je še kaj bolj ugodnega in primernega za širjenje okužb ?

  • 11:31 30. Junij 2021.

    Cepivo ostaja, pa to. Pa še rok trajanja bo potekel.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.