Porast deleža pozitivnih testov. Kacina skrbi nekaj drugega ...

Foto: Epa
Foto: Epa
Novi podatki o okužbah v Sloveniji ...
Oglej si celoten članek

Po podatkih COVID sledilnika imamo zdaj v državi 20.119 aktivnih primerov okuženih z novim koronavirusom, kar je za 0,7 odstotka več kot dan prej. Pri 3.432 testiranjih so potrdili namreč 1.024 novih primerov. Delež pozitivnih testov je tako 29,8 odstotka, kar je krepko več od dneva prej. V petek je bil delež pozitivnih testov 25,7-odstoten. Tako se viša tudi 14-dnevna pojavnost, ki je zdaj 960.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je tvitnil, da je večji delež pozitivnih testov posledica večjega odstotka testiranih ljudi z očitnimi simptomi bolezni. Bolj ga pa skrbijo vdori virusa v domove starejših občanov, kjer je najranljivejša skupina ljudi.  Več o podatkih iz domov za starejše občane v spodnjem prispevku:

Covid-19 To so deli države, kjer je najhuje

Število hospitaliziranih se je znova povečalo za 2,1 odstotka, zdaj je v bolnišnicah 1.244 oseb s covidom-19. Naraščanje števila hospitaliziranih je sicer že nekaj časa umirjeno, kar je po mnenju stroke v Sloveniji trenutno glede na spremembe pri načinu testiranj najzgovornejši podatek. Število hospitaliziranih tako ostaja na podobni točki kot v preteklih dneh, vsi si želimo, da bodo številke počasi začele tudi upadati ...

Za pol odstotka se je zvišalo tudi število v intenzivnih enotah, zdaj je na intenzivni 198 oseb s covidom-19. Življenje je v boju s covidno boleznijo včeraj izgubilo 26 oseb.

Kacin je tvitnil tudi, da so razmere v bolnišnicah stabilne, pritiski pa popuščajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 09:49 23. November 2020.

    Bacila Kacina skrbi samo njegov bančni račun da se lepo polni Vendar bo prišel dan ko ne bo mogel nikamor …

  • 17:00 22. November 2020.

    število okuženih narašča, ko bomo enkrat vsi okuženi, bo pravljice konec ... al se pa motim, lahko se pa začne …

  • 16:26 22. November 2020.

    skrbi ga da bo brez službe

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.