Novorojenček pozitiven na koronavirus

Foto: Profimedia
Oglej si celoten članek

Britanski mediji poročajo o najmlajši okuženi osebi s koronavirusom, gre za novorojenčka, pri katerem so virus covid -19 ugotovilli hitro po rojstvu.

Ob prihodu v Univerzitetno bolnišnica North Middlesex v Londonu je nosečnica imela simptome podobne pljučnici, testi so pokazali, da se je okužila za koronavirusom. Takoj po porodu so testirali še dojenčka, za katerega pa ne vedo, ali se je okužil od matere ali mogoče od koga v bolnišnici.

Zaenkrat ni dokazov, da bi mati lahko koronavirus prenesla na otroka. Po pisanju časopisa The Sun, se dojenček zdravi v omenjeni bolnišnici, medtem ko so mater odpeljali v specialistično bolnišnico za okužbe. V Veliki Britaniji so doslej koronavirus potrdili pri 798 ljudeh, umrlo jjih je 11. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 00:39 15. Marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • 21:45 14. Marec 2020.

    Ja ful zanimivo kakšne dokaze bi še hotli. Isto so na Japonskem našli sicer oslabljen Corona virus v psu, pa …

  • 19:55 14. Marec 2020.

    Zaenkrat ni dokazov, da bi mati lahko koronavirus prenesla na otroka.......... ma kaj pišete hahahaha....... kaj pa je prišel tujec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.