Ob 20.30 jih ugasnite tudi vi

Foto: EPA
Foto: EPA
Danes ob 20.30 nikar ne pozabite ugasniti vseh luči in se pridružiti pobudi Ure za Zemljo.
Oglej si celoten članek

Gre za pobudo v okviru katere bomo z ugašanjem luči vsi opozorili na podnebne spremembe, luči pa so že ugašali v Avstraliji. Tam je bil med drugim eno uro v temo ovit tudi znameniti pristaniški most.

Pobuda letos poteka že desetič, pridružuje pa se ji več kot sto držav sveta s ciljem opozoriti na pereč problem globalnega segrevanja ozračja, h kateremu v veliki meri prispeva uporaba fosilnih goriv.

V akciji sodeluje tudi več kot dvajset slovenskih mest, organizatorji pa pozivajo državljane in podjetja, da se prav tako pridružijo akciji.

Preberite še:

 - Spet bomo ugasnili luči

Foto: EPA Earth hour

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:01 25. Marec 2017.

    Danes ob 20 in 30 minut bomo v WC sigurno ugasnili luči.Lulali in kakali bomo v temi.

  • 15:44 25. Marec 2017.

    Kakšna hipokrizija. TEŠ6 ne bi ZAPRLI, ZAPRLI pa bi luči - za eno uro. Zlagani zahod!

  • 14:45 25. Marec 2017.

    In posledice? Tokovne špice v elektrarnah, posledično težave elektro podjetij, ki morajo to kompenzirati. Ko potegnemo črto je taka "akcija" …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.