Odpira šesto in sedmo čakro

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Zvočna kopel je individualno doživetje globoke sproščenosti, pojavi se občutek breztelesnosti, lahkotnosti. Krepi sposobnost telepatije in vizualizacije.
Oglej si celoten članek

“Gong je najbolj resonančen inštrument na zemlji. Umeščamo ga v čas 4.000 let pred našim štetjem,” pravi Tamara Kaluža, ki vodi zvočno kopel s pomočjo gonga. Gong je po njenih besedah na frekvenco določenih planetov uglašena kovana plošča, zlita iz bakra, kositra, srebra, niklja, železa in cinka, ki vibrirajo vsak v svojem tonu in ustvarjajo zvočne valove, ki se ponovno združujejo v nove tone.

“Jogi Bhajan, mojster gonga je pojasnil, da gong ni zvok ampak odmev, nepredvidljiv, nelinearen. Valovom podobno gibanje, v zvoku gonga pelje poslušalca dlje in dlje,” pravi Tamara in dodaja, da je gong v nas ustvari notranji zvok, zato je njegov zvok  individualen in edinstven za vsakogar. Po njenih besedah ga lahko občutijo celo gluhi: “Občutijo njegove vibracije, le te pa masirajo na tisoče celic notranjega ušesa. Nekatere oblike poškodovanega sluha se lahko celo zdravijo na tak način.”

Globoka sproščenost 

Tamara Kaluža se je z gongom srečala na gong kopeli Dona Corneauxa, ki jo je popolnoma navdušila. “V stanju globoke sproščenosti in razširjene zavesti sem prišla do spoznanj in uvidov, ki so mi osvetlila življenje in ga prikazala z druge perspektive. Bolečina v nogi, s katero sem prišla in se je med kopeljo ojačala, je po koncu za vedno izginila,” opisuje. Tako je očarana nad gongom obiskala izobraževalni tečaj z Corneauxom, ki ji je predal svoje znanje, ljubezen in spoštovanje do gonga.

Sama že jutri organizira zvočno kopel, kjer se popolnoma potopimo v zvoku, “ko odplakne vse razen blaženosti ob doživetju brezčasne neskončnosti.” Med kopeljo se moramo po njenih priporočilih udobno namestiti, običajno ležimo z zaprtimi očmi, na mehki podlagi toplo pokriti.

Tudi občutek breztelesnosti

Zvočna kopel je po njenih besedah primerna za vse, saj blagodejno deluje na um, duh in telo. “Je individualno doživetje globoke sproščenosti, pojavi se občutek breztelesnosti, lahkotnosti. Odpira 6. In 7. čakro in krepi sposobnost telepatije in vizualizacije,” opisuje. Pravi, da čisti energetske kanale, spodbuja prekrvavitev in stimulira živčne končnice. Zelo učinkovit je pri zdravljenju glavobolov, bolečin v vratu in menstrualnih težav. “Umirja um, poslušalec vstopi v transcendentalno stanje, spontano doživlja vizije, kjer lahko dostopa do notranje resnice. Poslušalec se le prepusti, in dovoli da ga zvok pelje v notranje potovanje,” še pojasnjuje. Za otroke, ljudi po težjih operacijah, epileptike in shizofrenike pa je gong kopel prilagojena, včasih individualna. 

“Raziskave so pokazale, da droge kot je recimo marihuana stimulirajo ista možganska središča zadovoljstva, kot duhovne izkušnje. Gong nas zdravi tako, da vzpostavi vez med poslušalcem in svetom onkraj telesa in uma,” pravi. Opisuje, da nam prinaša izkušnjo neobičajne in višje resničnosti, ki jo zasvojenci pogosto iščejo v drogah. “Že leta 1973 je Jogi Bhajan s kombinacijo gongov in joge dosegel 91-odstotno ozdravitev odvisnikov in regeneracijo živčnega sistema,” je dejala.

Telo se še nekaj dni čisti

Med samo kopeljo in še nekaj dni po njej moramo piti veliko tekočine, saj se telo med in po kopeli pospešeno čisti. Kako pogosto naj obiskujemo zvočno kopel, Tamara Kaluža ni mogla točno povedati, saj je to odvisno od posameznika. “Ko si jo zaželimo, si jo privoščimo. Odvisno od posameznika, prav gotovo več kopeli pomnoži učinke tako da postanemo bolj pretočni,” pojasnjuje. Osebno opaža večje učinke pri kontinuiranem igranju.

Prvo zvočno kopel si lahko privoščite že jutri v Postojni v Osnovni šoli Miroslava Vilharja ob 19.00. Prijave sprejemajo na elektronski naslov tamarakaluza@hotmail.com. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.