Okužila se je z manikuro

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Za brazilske znanstvenike je bila ženska okužena z virusom HIV uganka.
Oglej si celoten članek

Možnosti za okužbo z virusom HIV s pripomočki za manikuro so zelo majhne, a obstajajo primeri. Za brazilske znanstvenike je bila namreč punca stara 22 let okužena z virusom HIV velika uganka, saj ni imela spolnih odnosov, ki so najpogostejši način okužbe.

Tudi analiza virusa 

Začeli so raziskovati izvor njene okužbe in ugotovili, da se je najverjetneje okužila že pred desetimi leti s pripomočki za manikuro, ki si ga je izposodila od sestrične. Ugotovitev so potrdili tudi z analizo virusa pri obeh puncah, ki je pokazala, da ima skupno genetsko osnovo. Brazilski znanstveniki ob ugotovitvi poudarjajo, da so takšni načini okužbe izjemno redki, a da se pri nerazkuženih pripomočkih za manikuro to lahko zgodi. Prav tako obstajajo možnosti okužbe pri nerazkuževanju pripomočkov za pedikuro, piercinge, tetovaže in podobno. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.