Opozorilo Američanom pred potjo v Italijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Število obolelih za ošpicami v Italiji še narašča.
Oglej si celoten članek

Foto: ECDC Ošpice "Z epidemijo ošpic se v tem trenutku soočami mi in Romuni. Letos smo zabeležili 1500 primerov obolelih, lani v istem obdobju 800. Bolezen razsaja tudi med otroci, ki ne morejo biti cepljeni," pravi predsednik italijanskega inštututa za zdravje Walter Ricciardi.

V Italiji je proti ošpicam cepljenih 85 odstotkov dvoletnikov. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) pa za preprečevanje širjenja okužb priporoča vsaj 95-odstotno cepljenost

Ameriški center za nadzor je svoje državljane, ki potujejo v Italijo opozoril pred nevarnostjo te potencialno smrtne bolezni. "Američani so brez ošpic nekaj mesecev, zato razumem, da so zelo previdni," pravi Ricciardi. V ZDA trenutno poteka obsežna kampanjo, s katero država starše poziva, naj cepijo svoje otroke.

V Sloveniji smo leta 2015 zabeležili 18 primerov ošpic. Prenesene so bile iz Italije. Pred uvedbo obveznega cepljenja proti ošpicam soo v Sloveniji beležili nekaj smrti letno zaradi ošpic, po letu 1970 do danes pa le tri smrti oziroma od leta 1995 nobene smrti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:15 20. April 2017.

    ošpice so ta-rdeče, torej po tvoji logiki prej komunistično sranje.

  • 17:17 20. April 2017.

    Dav Lov, to lahko izjavi samo oseba z zelo nizkim inteligenčnim kvocientom oz. janšist.

  • 17:04 20. April 2017.

    Ne vem če bi odgovoril neutralno z "kar si napisal preprosto ni res" ali bolj na kratko in direktno "ti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.