"Otroci se ne bi smeli igrati skupaj brez mask"

Foto: epa
Foto: epa
Dr. Fauci pravi, da se otroci ne bi smeli igrati skupaj brez mask, dokler niso cepljeni.
Oglej si celoten članek

Doktor Anthony Fauci, ameriški imunolog in direktor ameriškega Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni, pravi, da se otroci ne bi smeli igrati skupaj brez mask, dokler niso cepljeni.

Pojasnjuje, da se otroci lahko okužijo pri igri, četudi so starši že cepljeni. Predvideva, da bodo osnovnošolski otroci verjetno cepljeni šele v začetku prihodnjega leta, srednješolci pa jeseni. Za ameriški CBS je v oddaji Face The Nation pojasnil, da je pošiljanje otrok v poletne tabore in igranje na igriščih "ambiciozen cilj, za katerem bi morali stremeti," a je pripomnil, da realizacija tega ni gotova.

Cepljenje bo omogočilo druženja brez socialnega distanciranja

Poudaril je pomembnost cepljenja, ki bo pripomoglo k normalizaciji življenja, rekoč: "Zdaj imamo tri do 3,5 milijona cepljenj vsak dan. Če bomo nadaljevali s takšno hitrostjo, bo prišlo do precej, precej nižjega števila dnevnih okužb.'' Cepljenje bo povrnilo tudi običajne navade in druženja. Če bodo vsi odrasli cepljeni, se bodo lahko medsebojno družili brez mask in socialnega distanciranja.

Fauci je opozoril tudi pred nevarnostjo podaljšanja epidemije, saj nekatere zvezne države v Ameriki sproščajo ukrepe prehitro. ''Kar nekaj časa smo zabeleževali po petdeset tisoč novih primerih na dan, a že hitro po sproščanju jih beležimo do šestdeset tisoč. In to je res tveganje." Sicer številke v Ameriki stagnirajo, a je pojasnil, da so tudi v Evropi beležili stagniranje pred zdajšnjim ponovnim porastom okužb.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:00 1. April 2021.

    Zakaj nihče ne komentira, ko nam nek tuji, očitni, razvpiti plačanec tukaj tupi, da se otroci nikoli več ne bodo …

  • 16:31 31. Marec 2021.

    Kaj j z vami, prekleto? Zakaj navajate besede tega plačanca, za katerega je Kary Mullis, mimogrede Nobelovec, javno izjavil, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.