Otroške igračke bolj nevarne

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Švedska agencija za kemikalije je ugotovila, da so erotični pripomočki varnejši od otroških igrač. Nevarne kemične snovi so namreč našli v kar 15 odstotkih otroških igrač in le v dveh odstotkih erotičnih pripomočkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Oglej si celoten članek

"To je bilo presenetljivo," je dejala inšpektorica pri agenciji Frida Ramstrom za AFP. To pomeni, da so erotične igrače bolj varne kot otroške, vsaj kar se tiče izpostavljenosti kemikalijam.

Ramstromova je dejala, da je za varnost spolnih igrač odgovorna stroga evropska regulacija. "Te izdelke se uporablja bližje telesu in se zato izbira boljše materiale," je povedala.

Vendar je težje najti razlog, zakaj otroške igrače vsebujejo več nevarnih kemikalij. Veliko otroških igrač je uvoženih iz Azije, kjer je težje doseči spoštovanje varnostnih standardov, je še dejala Ramstromova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.