Parmezan, ki to ni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Parmezan, s katerim posipate rižoto ali testenine, je morda le "žagovina", opozarjajo strokovnjaki za prehrano.
Oglej si celoten članek

Ameriška Agencija za hrano in zdravila (FDA) je prijavila več prehrambenih podjetij, ki proizvajajo parmezan z prevelikim odstotkom celuloze, s čimer zavajajo kupce in ogrožajo njihovo zdravje. 

Potrošniki so bili prepričani, a so kupovali pravi parmezan, a so v resnici nabavili mešanico s previsoko vsebnostjo celuloze, ki jo proizvajalci dodajajo siru, da ne tvori grudic in je cenejši. 

Poleg tega nekateri proizvajalci v mešanico dodajajo cenejše vrste sira. 

Celulozo sicer najdemo med naravnimi aditivi pod oznako E460.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:01 18. Februar 2016.

    ŽURNAL<br />PROSIM ODSTRANI TAKŠNE OGLASE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.