Pasti domače hrane

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriški znanstveniki ugotavljajo, da doma pripravljena hrana ni tako zdrava, kot se zdi. Kjub temu svetujejo, da vseeno jemo raje domačo hrano.
Oglej si celoten članek

Kuhanje doma ni vedno tako zdravo, kot se zdi. Strokovnjaki z Rush University v Chicagu so zaključili z raziskavo, kjer so zbirali podatke 2.755-ih žensk starih od štirideset do 69 let. Zaključek 14-letne raziskave je pokazal, da doma pripravljena hrana povečuje tveganje za srčno-žilne bolezni.

Vseeno jejte raje doma

Raziskovalci ugotavljajo, da pri domači kuhi uporabljamo več škodljivih sestavin, kot sta denimo maslo ali sol. Poleg tega doma pripravljene hrane nočemo metati proč, saj smo vanjo vložili veliko truda. Pogosto skuhamo več, kot je treba, nato pa se silimo, da vse pojemo do konca. S tem zelo pogosto silimo tudi otroke, čeprav tarnajo, da so že siti.

Škodljivo za našo postavo in srce je tudi degustiranje hrane med samim kuhanjem. Tako jemo ves čas po malem, količine hrane so na koncu obroka večje od običajnih. Včasih pojemo tudi kaj surovega, pretirano vročega in tako dalje. 

Raziskovalci kljub ugotovitvam svetujejo, naj še vedno jemo raje doma. Izločiti pa moramo škodljiva živila. Zelo pomembno je zmanjševanje porcij in izogibanje ocvrti hrani. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mb
    08:53 22. December 2014.

    itak<br />nič doma pripraviti, pa niti solate iz vrata pobbrati<br />kupijte naše kornflejkse, zmrznjene pice, hamburgerje in ostalo za vas …

  • 08:16 22. December 2014.

    Večina američank za pripravo hrane doma uporablja pretežno dve zadevi - fritezo in mikrovalovko... Čas priprave pa je večinoma odvisen …

  • Hi5
    07:48 22. December 2014.

    Ameri spet pametujejo. Ko si boste pospravili vaš ultra-zdrav McDonalds in ostalo golazen, se pa javljajte s takšnimi raziskavami kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.