Pet lepotnih nasvetov, ki vas bodo naredili bolj privlačne

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ustvarite kontrast med očmi in kožo, vaše oči naj izgledajo večje, uporabite rdečo šminko, poudarite svoje trepalnice in porjavite ten kože.
Oglej si celoten članek

Ličila imajo moč, da spremenijo videz in povečajo žensko samozavest. Po mnenju strokovnjakov so naslednji lepotni triki tisti, ki v trenutku okrepijo vašo privlačnost.

1. Ustvarite kontrast med očmi in kožo

Izrazit kontrast med predelom okoli oči in kožo je simbol lepote, menijo strokovnjaki v reviji Psychology Today.

2. Vaš oči naj izgledajo večje

Profesor Kang Li z Univerze v Torontu je ugotovil, da ljudje ženske z velikimi očmi prepoznavajo kot bolj privlačne. To je pripisal dejstvu, da velike oči pripomorejo k temu, da ženske izgledajo mlajše.

Foto: Profimedia Ženska 3. Uporabite rdečo šminko

Rdečo barvo povezujemo s toplino, pozitivno energijo in motivacijo, pravijo psihologi. Nekatere študije so pokazale, da rdeča barva vznemirja naša čustva in sproža občutke, povezane z močjo in ambicijami. 

4. Poudarite svoje trepalnice

Ugotovljeno je bilo, da ljudje bele oči dojemamo kot bolj mikavne. Belino svojih oči lahko poudarite tako, da vašim trepalnicam naneste dodatne sloje temne maskare. 

5. Porjavite ten kože

Raziskava iz leta 2010, objavljena v znanstveni reviji Dermatologic Surgery, je pokazala, da tako moški kot ženske zagorele posameznike dojemajo kot bolj privlačne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.