Po diagnozi v povprečju živijo do pet let, so zanje našli rešitev?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tako raziskavo komentirata slovenska zdravnika.
Oglej si celoten članek

Zdravljenje z ultravisokimi odmerki tega vitamina je učinkovito upočasnilo funkcionalni upad pri ljudeh z zgodnjo fazo amiotrofične lateralne skleroze (ALS) in zmernim napredovanjem, kažejo podatki sicer manjše japonske študije, objavljene v ugledni publikaciji Jama Nevrology.

V Sloveniji je sicer med 150 in 160 bolnikov z ALS. Najbolj izrazit znak te bolezni je mišična šibkost, ki se lahko začne kjerkoli v telesu in nazadnje zajame večino mišic. Potek bolezni je dokaj predvidljiv: bolniki izgubijo sposobnost govora, požiranja, gibanja udov in dihanja. Pacienti po diagnozi živijo med 2 in pet let.

Kaj o raziskavi menita slovenska strokovnjaka, lahko preberete TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:38 26. September 2022.

    Pa še uboge paciente zavajate in jim vlivate lažno upanje. Sram naj vas bo!

  • 17:36 26. September 2022.

    Zakaj vedno napišete pol članka? To ni novinarstvo, ampak diletantizem!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.