Podaljšajte si življenje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Raziskave kažejo, da prostovoljstvo daljša življenje in skrbi za naše zdravje.
Oglej si celoten članek

Analiza številnih študij objavljena v BMC Public Health pravi, da prostovoljstvo oziroma pomoč drugim izboljšuje naše zdravje in nam podaljšuje življenje. Dobra dejanja sodeč po analizi zmanjšajo tveganje za zgodnjo smrt za kar 22 odstotkov.

Poleg tega so prostovoljci bolj zdravi, radkeje bolehajo za duševnimi tegobami in so na splošno v življenju bolj veseli. Je pa tudi učinek na zdravje odvisen od tega, koliko časa in truda vložimo v pomoč drugim. Bolj kot boste aktivni, več kot boste pomagali, bolj srečni in zdravi boste. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.