Poleg meritev bo svetoval tudi zdravnik

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Študenti medicine na ljubljanskem Prešernovem trgu opozarjajo na srčnožilne bolezni
Oglej si celoten članek

Društvo študentov medicine Slovenije danes v sklopu prostovoljnega projekta Misli na srce že šesto leto organizira javnozdravstveni dogodek Krog zdravja, na katerem mimoidoče na Prešernovem trgu v Ljubljani izobražujejo o srčno žilnih boleznih. Na dogodku bodo med drugim merili krvni sladkor, holesterol in krvni tlak.

Poleg tega bodo na stojnicah določali še gleženjski in telesno-masni indeks ter krvne skupine, poleg meritev pa bo na voljo tudi svetovanje zdravnika.

Foto: Facebook Krog zdravja

 Njihov cilj je znižanje obolevnosti Slovencev za srčnožilnimi boleznimi, ki so v razvitem svetu vodilni vzrok umrljivosti. Na te bolezni se da v veliki meri vplivati z zdravim načinom življenja in zdravljenjem pridruženih bolezni, so še zapisali organizatorji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.