"Pomagajte, že dvaindvajset let jem samo klobase in krompirček"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Od četrtega leta starosti prebavi le klobase in krompirček. Ker mu ta redka obsesija uničuje življenje, 26-letni reševalec iz vode in oče dveh otrok, kliče na pomoč.
Oglej si celoten članek

Če je Daniel Pannock nekoč jedel vse, že dvaindvajset let temu ni tako. Ocvrt krompirček in klobasa sta jedi, ki ju vsak dan poje za večerjo, vsakodnevnemu meniju pa doda še toast.

"Ne verjamem, da sem kdaj v svojem življenju pojedel zelenjavo. Mogoče pojem kakšno banano in jabolko, pa še po tem se mi zazdi, da sem fizično bolan. Poskusil sem jesti druge stvari, ki pa nikakor ne gredo dol. Hočem, da se to za vselej uredi," je dejal Daniel in dodal, da se je naveličal teh smeti.

Samski oče, ki si želi postati osebni trener, trpi za redko selektivno motnjo prahranjevanja, boleznijo, pri kateri ljudje jedo le tisto hrano, ki se jim zdi varna. Daniel predvideva, da je za stanje kriv dogodek iz preteklosti, ko se je zaradi hrane skoraj zadušil. Ker je o tej motnji zelo malo znanega, Daniel težko najde pravo pomoč.

Dekleta so ga zapustila

Sicer ta navada še kako vpliva na njegovo življenje. Nabral si je višek kilogramov, zapustilo ga je veliko deklet, saj jim ni dopustil, da bi mu pripravljale še kakšno drugo o hrano, pa tudi v restavracije jih ni želel peljati.

Začelo se je torej v zgodnjem otroštvu, takrat je mama predvidevala, da gre le za trenutno fazo, drugi so mu očitali, da je izbirčen. Vendar si Danijel ne more pomagati, zato prosi za pomoč, saj si želi normalno zaživeti.

Kot navaja portal mirror.co.uk je samski oče dve otrok v Londonu našel strokovnjaka, ki bi mu lahko pomagal, vendar mora pred tem zbrati denar. Ura tovrstne terapije namreč stane kar tristo funtov.  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:49 28. April 2016.

    vsakokrat ko sede za mizo naj si s temno ruto zaveže oči...nato naj mu žena postavi krožnik na mizo z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.