Pomoč na domu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Bralka bi za bolno mati potrebovala pomoč na domu. Zanima jo, kam se lahko obrne po pomoč.
Oglej si celoten članek

Moja mati je bolnik z demenco, ima pomoč na domu, kot so gospodinjska opravila in kuhanje. Tudi jaz pridem na obisk, a bi rabila še kakšno družbo. Je tako slaba, da ne more nikamor. Se lahko kam obrnem, obstajajo kakšni prostovoljci?

Odgovarja predsednica Združenja za pomoč pri demenci Spominčica, Štefanija L. Zlobec.

Skoraj v vsakem večjem slovenskem kraju imajo organizirano subvencionirano nego na domu za starejše , mlajše in invalide. V Ljubljani sta to: Zavod za oskrbo na domu (01/ 23 96 502) in zavod Pristan (05/36 87 753). Tovrstno nego je treba plačati. Cena pa je od 4-8 eurov na uro. V posebnih primerih je tudi brezplačno. Res pa je, da se za varstvo, nego in družabništvo oseb z demenco profesionalno ukvarjajo zelo redke ustanove. To ima v načrtu Slovensko združenje za pomoč pri demenci – Spominčica, Alzheimer Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.