Ponavadi vozijo avtobus

Foto: UKCLJ
Foto: UKCLJ
Njihova pomoč bistveno razbremeni osebje, ki je razporejeno na COVID oddelke ali okrnjeno zaradi okužb sodelavcev, pred dnevom prostovoljcev sporočajo iz naše največje bolnišnice.
Oglej si celoten članek

V UKC Ljubljana so se pred mednarodnim dnevom prostovoljstva zahvalili posameznikom, ki so jim v času covida priskočili na pomoč. "Njihova pomoč bistveno razbremeni osebje, ki je razporejeno na COVID oddelke ali okrnjeno zaradi okužb sodelavcev, " pojasnjujejo. 

Na vhodu jim recimo redno pomaga Mirsada Čeman, kjer na vstopni točki izpolnjuje vprašalnike s pacienti, jih usmerja ter prevzema pakete, ki jih prinesejo svojci. "Prostovoljstvo mi daje osebno zadovoljstvo. Počutim se bolj polno, ker sem pomagala sočloveku v tej situaciji. Enostavno zadovoljna sem s tem, kar opravljam. Pacienti mi pokažejo, da cenijo moje delo. To mi pokažejo, se zahvalijo. Rabijo samo eno malenkost: da jim denimo poveš, kam morajo iti, da jih pravilno usmeriš. Dovolj je, da jim zaželiš srečo pred pregledom in že dobiš nazaj tisti nasmeh, ki je trenutno sicer pod masko. Potrebujejo zelo malo." je povedala prostovoljka. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.